Videomarkedsføring: Derfor bør du som digital markedsfører fokusere på video

Fremtiden er video. I løpet av noen få år har det digitale landskapet endret seg fullstendig og vi konsumerer video som aldri før. For å lykkes som digitale markedsførere må vi derfor tilpasse oss hvordan folk flest søker på nettet og hvordan de foretrekker å tilegne seg informasjon.

Hvis du ikke er overbevist om at video er the next big thing innenfor digital markedsføring, vil du nå få noen insentiver som forhåpentligvis vil motivere deg til å styrke videostrategien din for å skape suksess med din digitale markedsføring.

ROADMAP

1. Hvorfor du bør fokusere på video

Ifølge tall fra Cisco Visual Networking Index vil video utgjøre hele 80% av all internettrafikk innen 2019. Video er derfor en av de formene for digital markedsføring som ser ut til å ta brukerne med storm, noe vi som markedsførere bør ta inn over oss her og nå. 

Er du fortsatt i tvil om det er verdt å bruke video for å markedsføre virksomheten din? Svaret er enkelt: Ja, det er verdt det. Ikke bare fordi flere bruker det aktivt, men fordi video viser seg å være et av de mest allsidige og lønnsomme digitale markedsføringsverktøyene der ute. Her er 10 grunner til at du bør bruke video i markedsføring akkurat nå.

 • Fang kundens oppmerksomhet
 • Skap relasjoner og engasjer kunden
 • Få frem budskapet ditt
 • Få mye uten store kostnader
 • Oppnå suksess uten å være profesjonell
 • Bygg personlig merkevare
 • Bli konkurransedyktig
 • Øk rekkevidde gjennom deling
 • Forbedre SEO – søkemotoroptimalisering
 • Video appeller til mobile brukere

Les gjerne innlegget til INEVO som går i dybden på flere av fordelene med video i markedsføring.

Hvis du ikke allerede produserer videoinnhold til egne kanaler og sosiale medier, henger du allerede langt etter. Men ikke beskrymre deg, jeg vil nå komme med noen enkle tips til hvordan du kan komme i gang.

2. Slik kommer du i gang

Å lage en video er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Jeg og min medstudent Elise Gundersen, satt i forrige uke sammen en liten introduksjonsvideo om OKR. Vi brukte minimalt med utstyr og hadde liten erfaring med å lage video. Til vår store overraskelse viste deg seg å være svært enkelt.

Du trenger ikke å dra på et studio for å lage en god video, og du trenger heller ikke å ha spesiell kompetanse innenfor produksjon og redigering. Jo enklere og råere de er, jo mer autentisk innholdet blir det og det er det som virkelig betyr noe for kundene dine.

Her er det du trenger for å komme i gang:

 1. Kamera
 2. Mikrofon
 3. Stativ

Kamera — De aller fleste av oss har en smarttelefon liggende i lommen. Så det er bare å ta den opp og begynne å filme! De fleste tar opp i 4K, så det blir fine videoer med god kvalitet. Hvis du har lite erfaring med video, vil et tips være at du øver deg litt foran et speil før du begynner å filme.

Lyd —  Lyd er viktig, så bruk gjerne en ekstern mikrofon. Dette trenger ikke å koste deg mye. Vi brukte ikke mikrofon på vår video, så start med det du har før du eventuelt velger å investere i en mikrofon.

Stativ — Et stativ vil redusere bevegelse i videoen, som vil gjøre den mer behagelig å se på. Har du ikke stativ, er det fullt mulig å lage en midlertidig løsning ved å stable noen bøker.

Mitt beste tips når det kommer til å lage video er at du bare må komme i gang. Jo mer du gjør det, jo fortere vil du lære og jo bedre videoer vil det bli!

3. Dra nytte av video i ulike kanaler

Nå som du har fått noen tips til hvordan du kan komme i gang, må du vite hvor du skal distribuere videoen. Jeg vil følgelig gå gjennom hvordan du kan jobbe med videoinnhold i egne kanaler, samt i sosiale medier.

Videomarkedsføring i eide kanaler

Å legge ut video på egne kanaler er en god idé. I egne kanaler har du i hovedsak full kontroll over distribusjonen, noe som betyr at du kontrollerer når du publiserer, hvem som ser det, og hvordan du markedsfører det. Under ser du statistikk på bruk av video i egne kanaler:

 • Bedrifter som bruker video i sin markedsføring har rundt 27 % høyere klikkrate(CTR) og 34 % flere konverteringer.
 • Besøkende bruker i snitt 2,6 ganger lengre tid på en nettside med video.
 • En video på nettsiden 50-dobler sannsynligheten for å havne øverst på Google.

Usikker på hva du skal lage video om? Her har du noen forslag til videoinnhold du kan produsere til nettsiden din, og hvor du kan distribuere den:

Videomarkedsføring i sosiale medier

Å publisere video på egne kanaler er som sagt lurt, men er alene ikke nok. Sjansen for at kundene dine regelmessig besøker siden din er liten. For å få den høyeste avkastningen på investeringen, bør du søke kundene dine der de er aktive, inkludert sosiale medier.

På Facebook ser 500 millioner mennesker på videoer hver dag. På Twitter er det 82 prosent av brukerne som bruker plattformen for å se på video, og Snapchat sier at de genererer 10 milliarder videovisninger hver eneste dag. Så hvis du ikke bruker video på sosiale medier, bør du starte.

Under ser du en oversikt over de viktigste punktene du må tenke på i forhold til videoinnhold i ulike sosiale medier:

Håper at du som har lest dette blir motivert til å starte med videomarkedsføring, og at du føler deg litt tryggere på hva det innebærer. Husk at det ikke er så vanskelig som du kanskje tror – det viktigste er bare at du setter i gang!

-Azul Delfina

Mine tilidgere innlegg:

Kilder brukt i dette innlegget:

3 Replies to “Videomarkedsføring: Derfor bør du som digital markedsfører fokusere på video”

 1. Veldig bra innlegg, Azul! Her har bedrifter mye å lære 😀 Fortsett å skriv!

 2. […] Azul Delfina Albrigtsen March 18, 2019 Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen […]

 3. […] Les også hvordan du kan dra nytte av video i markedsføring din her […]

Legg igjen en kommentar