Digital Ordbok: Få oversikt over sentrale begreper innenfor Digital Markedsføring

Synes du det er vanskelig å sette deg inn i digitale begreper? Det er du ikke alene om. Av egen erfaring syntes jeg det virket overveldende å skulle sette seg inn i så mange nye ord, men forsto raskt at det er en fordel å ha forståelse for begrepene.

Å ha kontroll på sentrale begreper har gitt meg en bredere forståelse for faget. Det har samtidig gitt meg en større interesse, da jeg nå klarer å se en større sammenheng mellom teori og praksis. 

For å hjelpe meg selv på vei har det vært nyttig å lage en oversikt med begreper jeg så var gjentagende i forelesninger, relevante artikler, digitale verktøy og pensum. Oversikten har vist seg å være et nyttig hjelpemiddel og har resultert i at jeg, sammen med to medstudenter (Julie E. Melby Foss og Elise Gundersen), har laget en digital ordbok som vi vil dele videre med deg.

Vet du for eksempel hva A/B-testing er? Og har du oversikt over forkortelsene CTA, CPM, CPC, CTR og CPI? Om ikke er denne boken for deg!

En smakebit på noen sentrale begreper

A/B-testing: En split test med to variabler som kjøres for å finne ut av hvilket alternativ (A) eller (B) som presterer best innenfor samme tidsrom, på et bestemt mål. Brukes ofte i forbindelse med landingssider, e-postmarkedsføring og CTA.  

Acquisition: Handler om anskaffelse eller oppnåelse. Brukes i flere forskjellige sammenhenger. Ofte for å forklare en strategi for tilegnelse av kunder ved å bygge kjennskap og fange kundens interesser.

Affiliate marketing: Refererer til prestasjonsbasert markedsføring hvor annonsører gir godtgjørelser til samarbeidspartnere (affiliates) som klarer å skaffe bedriften konverteringer. Dette er en vanlig måte å tjene penger på ved influencer marketing. 

AI (Artificial Intelligence):
Kunstig intelligens (AI) er et felt innenfor computer science og handler om maskiners evne til å utføre intellektuelle oppgaver i likhet med mennesker. Kunstig intelligens består av kraftige og avanserte algoritmer og dataprogrammer.

API (Application Programming Interface): Er en fellesbetegnelse for hvordan ulike typer programvare snakker med hverandre.

Vil du lære flere begreper? Last ned «Digital ordbok-Forklaring av digitale ord og begreper» helt gratis!

3 Replies to “Digital Ordbok: Få oversikt over sentrale begreper innenfor Digital Markedsføring”

  1. […] Azul Delfina Albrigtsen May 22, 2019 Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen […]

  2. Birgitta Jonsdottir says: Svar

    Kom over denne da KP delte på LinkedIn. Hadde selv digital markedsføring på HK for to år siden, og syns det er så gøy å se hva dere får til! Keep up the good work 🙂

    1. Takk for god tilbakemelding, Birgitta! 🙂

Legg igjen en kommentar